На м'ясокомбінатах в промислових масштабах займаються забоєм худоби, птиці та кролів, і переробкою їх м'яса на різноманітні продукти. Переробка сировини відбувається на автоматизованих лініях.
У структурі м'ясокомбінату, як правило, є наступні цехи: скотобаза (передзабійне утримання худоби), забійний цех, цех первинної обробки, ковбасний, напівфабрикатний, холодильний. Обов'язково повинні бути карантинне відділення, лабораторія, ізолятор і санітарна бойня.
До обладнання для м'ясокомбінатів пред'являються великі санітарні вимоги. Необхідно ретельно стежити за станом майна, вчасно оновлювати і модернізувати, а також проводити ремонтні роботи.
У яких випадках необхідна оцінка обладнання м'ясокомбінату:
- купівля-продаж,
- ліквідація підприємства,
- постановка обладнання на баланс,
- кредитування,
- модернізація та оновлення основних засобів,
- прийняття управлінських рішень,
- інше.
- перелік оцінюваного обладнання (якщо це автоматизована лінія, то перелік її складових),
- по кожній одиниці найменування, марка, модель, завод-виробник, рік випуску, дата введення в експлуатацію, термін служби, дані про ремонти,
- технічні характеристики, паспорта,
- технічний стан на дату оцінки,
- первісна і залишкова балансові вартості.
Основні акценти
Оцінка обладнання м'ясокомбінату найчастіше проводиться порівняльним підходом, так як на сьогоднішній день на ринку існує достатня кількість пропонованого до продажу різного устаткування для виробництва м'ясних продуктів.
Витратний підхід може застосовуватися для застарілого оснащення, яке вже не випускається або для абсолютно нового, ще непрацюючого.
Терміни виконання робіт та вартість залежатимуть від кількості одиниць і повноти наданої інформації.
Наші оцінювачі мають великий досвід в оцінці різного обладнання м'ясокомбінатів: для забою худоби, для переробки м'яса, для нарізки та упаковки. Ми працюємо оперативно і якісно.
Цінуйте свій час - інше оцінимо ми!